PAINONNOSTOKILPAILUT

PAINONNOSTOKILPAILUT

Painonnostokilpailut ovat hyvä tavoite omalle painonnostoharrastukselle. Kilpailuissa pääset testaamaan oman tuloskunnon. Kilpailut ovat jännittävä kokemus, jossa sinulla on kolme nostomahdollisuutta yrittää omia ennätyksiä niin tempauksessa kuin työnnössä. Kilpailuja on eri tasoisia ja seuramme kautta pääset helposti mukaan kilpailutoimintaan myös omassa treeniympäristössäsi.

Kilpailuissa paikan päällä on kolme tuomaria, jotka hyväksyvät tai hylkäävät nostot painonnostosääntöjen mukaisesti. Lisäksi kilpailuissa noudatetaan tiettyä nostojärjestystä, joka etenee nostettavien painojen mukaisesti. Kilpailijalla on aikaa noston suorittamiseen aina yksi minuutti. Valmentajamme opastavat sinut kilpailemisen saloihin heti ensimmäisessä kilpailussasi.

Mikäli haluat kilpailuista virallisen tuloksen painonnostoliiton tietokantaan, tulee sinun hankkia itsellesi kilpailemiseen oikeuttava painonnostolisenssi Suomen Painonnostoliiton sivuilta hyvissä ajoin ennen kilpailua. Lisenssin ostamisen yhteydessä sinun on mahdollista hankkia myös painonnoston kattava vakuutus.

TÄÄLTÄ LISENSSI

Virallisia kilpailuja varten tarvitset sääntöjen mukaisen painonnostoasun. Lisäksi ennen ensimmäistä kilpailua kannattaa tutustua myös muihin sääntöihin.

IWF:n tekniset – ja kilpailusäännöt

Kansallisen kilpailutoiminnan yleiset määräykset

 

PIIRIKUNNALLISET JA JÄSENTENVÄLISET KILPAILUT

Seuran järjestämät piirikunnalliset ja jäsentenväliset painonnostokilpailut sopivat erinomaisesti ensimmäisiksi kisoiksi.

Jos sinulla on voimassa oleva lisenssi, kisatuloksesi on tasoltaan piirikunnallinen. Lisenssinostajilla pitää olla sääntöjen mukainen nostoasu.

Jos sinulla ei ole lisenssiä, kilpailet jäsentenvälisissä kilpailuissa ja osallistuaksesi et välttämättä tarvitse virallista painonnostopukua vaan mukaan voit tulla nostamaan vaikkapa shortseissa.

Molemmat kisamuodot järjestetään samanaikaisesti ja muuten samoilla säännöillä. Kannattaa tutustua sääntöihin  etukäteen myös näihin kilpailuihin osallistuessasi.